actualitat

Turisme a l'Urgell

Turisme a l'Urgell

L'Urgell és una comarca d'interior situada a la plana de Lleida, molt accessible i ben comunicada, que posa a l'abast del visitant tots els seus valors culturals i paisatgístics en un entorn que conserva la seva genuïnitat. Allunyada del brogit dels nuclis turístics per excel·lència, l'Urgell aporta uns valors cada cop més preuats per tots aquells que visiten la nostra comarca per trobar-hi la proximitat, la calma, la tranquil·litat, i el fet de gaudir d'uns pobles i uns paisatges autèntics.

Tot i l'aparent uniformitat del paisatge, es poden distingir uns sectors físicament molt diferenciats: la vall del riu Corb, la conca del riu d'Ondara, la ribera del riu Sió i el sector de la plana de l'Urgell. Cadascun d'ells, amb un caràcter propi, aporten uns trets paisatgístics singulars que us convidem a descobrir.

La capitalitat de l'Urgell és exercida per Tàrrega, que juntament amb Agramunt i Bellpuig aglutinen bona part de l'activitat econòmica i cultural. Són nuclis amb una àrea d'influència que s'estén més enllà dels límits comarcals per la seva oferta de comerç, de serveis i pel seu dinamisme.

La història hi ha deixat una forta empremta amb joies arquitectòniques tan importants com el monestir cistercenc de Vallbona de les Monges o l'església romànica de Santa Maria d'Agramunt. Aquests béns culturals s'han vist enfortits amb la creació de nombroses instal·lacions museístiques, la celebració de fires i festes populars o l'artesania, molt arrelada a la comarca.

Com un punt turístic rellevant, tots els municipis de la comarca de l'Urgell, juntament amb els de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà, formen la Ruta del Cister, amb un èmfasi especial dels monestirs cistercencs de Vallbona de les Monges, Santes Creus i Poblet. Les rutes senyalitzades a peu o amb bicicleta són una bona manera de descobrir tot l'encant de la natura en qualsevol època de l'any.

En definitiva, Tàrrega i l'Urgell en general, ofereixen un gran nombre d'activitats per tots els gustos i per a totes les edats. Si estàs pensant venir de visita, t'oferim la possibilitat de quedar-te al nostre Hotel Hostal del Carme, a l'Hotel Pintor Marsà o en algun dels nostres apartaments turístics si tens pensat quedar-t'hi una temporada més llarga. Et rebrem amb els braços oberts i t'ajudarem a descobrir tots els petits encants que existeixen en aquestes terres d'Urgell.
Totes les noticíes
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-te continguts d'interès. Si marques la casella o contínues navegant considerem que acceptes l'ús de les nostres galetes. Aceptar